Fejenként 500 ezer forintra büntették a tegnapi tüntetés szervezőit, de ma újabb demonstrációt tartanak

„Most jött a hír, hogy gyűlés tartása és gyűlés szervezése miatt is fejenként 500-500 ezerrel bírságolt meg a kommunista hatalom” – állítja Facebookon közzétett videójában Ecsenyi Áron.

Ecsenyi és testvére ellen azért indult eljárás, mert vasárnap „Tömeges Üzletnyitás” címmel szervezett be nem jelentett tüntetést a Hősök terére.

Ecsenyi Áron szerint sem őt, sem ikertestvérét, Szilárdot nem sikerült ezzel elrettenteni attól, hogy hétfőn ismét tüntessenek a koronavírus miatti korlátozások ellen. A videóban azt mondja, hogy „csak együtt győzhetjük le azokat az élősködő, felelőtlen politikusokat, akik ránk erőltették a lezárásokat”.

A vasárnapi demonstráción több volt a rendőr, mint a demonstráló. A helyszínen lévő körülbelül 300, elsősorban vendéglátóiparban dolgozó tüntetőt a rendőrök igazoltatták, közülük hat embert a maszkviselés szabályainak megsértése miatt megbüntettek.

Akik ma kimennek, azok is komoly büntetésekre számíthatnak, hiszen a kormány nagyon komolyan veszi a járványvédelmi intézkedések megsértését.

loading...