Ennyit Orbán kamuszámairól: Varju László nagy nyilvánosság előtt mutatta meg, mi az igazság

Kép forrása: MTI

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: újabb szomorú rekord bizonyítja az orbáni pánikkormány hónapok óta tartó látványos összeomlását.

Az államadósság, amelynek a csökkentése 2010-et megelőzően a Fidesz kampánytémája volt, ma jóval magasabb, mint akkor volt. Az összeget tekintve lassan kétszer akkora az államadósság, mint 2010-ben, mára pedig GDP-arányosan is rosszabb a helyzet: a világgazdasági válság után, 2010-ben 80,2% volt, most pedig már 81,2%

– foglalta össze a DK-s politikus, idézve Orbán Viktor 2011-es szavait: „az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket”. 

Akkor azt is elmondta a miniszterelnök, hogy „egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal”. Itt állunk 2021-ben, és ezek szerint azt látjuk, hogy hazánkat legyőzte az államadósság, Magyarországot leigázták” – mondta a DK alelnöke.

Varju László kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány a lopás és pár luxusberuházás kedvéért hosszú évekre eladósította az országot.

  • A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy álljon ki és magyarázza meg a 2010-es szintnél magasabb államadósságot: ezzel Magyarországot legyőzte az ellenség, ahogy 2011-ben mondta?
  • Ezzel Magyarországot leigázták, ahogy 2011-ben mondta?
  • Vagy megint csak az derült ki, hogy egy populista szélhámos 10 éve össze-vissza beszél, miközben nyilvánvalóan kormányzásképtelen és alkalmatlan az ország vezetésére?”

– sorolta Varju.

A DK-s politikus hozzátette, lehetne mondani, hogy az államadósság nem minden

Lehetne mondani, hogy nem baj, ha emelkedik a hiány, mert abból a pénzből a magyar embereket és vállalkozásokat segítik, hogy minél jobban jöjjenek ki a válságból. Lehetne mondani, ha így lenne, de nem ez történik. Válságkezelés nincs, érdemi munkahelyvédelem nincs, széleskörben igénybevehető állami bérpótlás nincs – jelentette ki Varju László. Hangsúlyozta, nem azért emelkedik az államadósság, mert a kormány segíti az embereket, hanem annak ellenére emelkedik, hogy nem segíti.

Válságkezelés nincs, de van stadionépítés, vadászati világkiállítás, Budapest-Belgrád vasútvonal. Ezekért a luxusberuházásokért és lopásokért adósítják most el az országot hosszú-hosszú évekre – mondta zárásként Varju László.

loading...