V. Naszályi Márta simán meghosszabbította a fideszes expolgármester szüleinek lakásbérletét

Kép forrása: V. Naszályi Márta Facebook-oldala

Nem kételkedünk abban, V. Naszályi Márta egyetért azzal, hogy pályázat nélkül egy polgármester szülei ne kapjanak áron alul bérlakást, azonban annyi biztos, hogy köztársaságpárti vezetőként jobban is rázhatta volna a fideszes szekrényt, hogy kiugrassza azokat a csontvázakat.

V. Naszályi Márta 2017-ben I. kerületi önkormányzati képviselőként még kritizálta, hogy Nagy Gábor Tamás akkori fideszes polgármester egy joghézagot kihasználva, pályázat nélkül juttatott a saját szüleinek egy 105 négyzetméteres, felújított Pala utcai lakást, most viszont úgy döntött, hogy a család további 2 évig élhet az ingatlanban havi 78 ezer + áfáért – írja a HVG.

V. Naszályi azt mondja, hogy nem kivételezett elődje szüleivel, hanem az önkormányzat még tavaly novemberben döntött úgy, hogy a most lejáró bérleti szerződéseket egységesen hosszabbítják meg 2 évvel, hogy annak lejárta után már a kerület új vezetése által bevezetendő új lakásrendelet szerint szabhassák meg a bérleti díjakat.

Miért nem lehetett ezt az egyet megtámadni?

Milyen háttéralku sejlik a párbeszédes polgármester és az egykori fideszes elődje között? Mi az oka annak, hogy ezért az előnyhöz juttatásért nem indított pert V. Naszályi? Miért nem vette ki a „csomagból” a felújított, 150 négyzetméteres, aprópénzért a Fidesz-szülőknek kiadott ingatlanát?

Ha nem volt rá jogi lehetősége, miért nem látogatott el az önkormányzati stábjával, hogy megismerje a szülőket, és megkérdezze tőlük, hogy jogosnak érzik-e, hogy hozzájutottak ehhez a bérleményhez? Valami ilyesmit várnánk az ellenzéki városvezetőktől, nem pedig a galádságok meghosszabbítását!

loading...