Összevissza beszélnek: egy háziorvos cáfolta meg Orbán több állítását is

Árnyékkormány: bármikor elromolhat a klíma. Dr. Komáromi Zoltán közleménye.
Komáromi Zoltán árnyékminiszter

Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy

július-augusztusra lesz az országban annyi védőoltás, hogy a lakosság 60-70 százalékát át tudjuk oltani.

Komáromi szerint a háziorvosoktól akkor lehet elvárni az oltás megszervezését, ha az állam kifizeti ennek a munkának a költségeit. Beszélt arról is, hogy ugyan a kormány szerint van oltási terv, szerinte azonban nincs, mert ha lenne, akkor már nyilvánosságra hozták volna.

A háziorvos szerint Orbán azon állítása nem igaz, hogy egy hétvége alatt be tudnának oltani mindenkit. Szerinte ez csupán politikai hencegés:

ahhoz, hogy ez megtörténhessen, egy nap alatt négymillió embert kéne beoltani. Az országban pedig négy-hatezer háziorvos lenne kapacitálható a feladatra, akiknek akár napi ezer embert kéne beoltaniuk, ez pedig nem reális.

A háziorvos szerint az oltást extrán ki kellene fizetnie a kormánynak, mert a vakcina nem esik bele a biztosítási kategóriákba.

Komáromi szerint a kormányzat nem veszi komolyan a vakcinakérdést és nem kérdez meg szakértőket. Úgy számoltak például, hogy ötezer háziorvosi rendelőt alakítanának oltóponttá, Komáromi szerint azonban nincs is ennyi háziorvosi praxis az országban.

„Egy dilettáns kapkodást látunk folyamatosan”

– mondta a DK egészségpolitikusa.

Most már Orbán Viktor is üzent azoknak, akik nem szeretnének oltást

loading...