Szinte senki nem vette észre, mit tett újév idején a Fidesz: titokban befagyasztották a nyugdíjat

Kép forrása: MTI

Farkas András nyugdíjszakértő elemezte ki, pontosan miről is határoznak a Magyar Közlöny december 30-i számában megjelent rendeletek. A szakértő aggasztó dologra hívja fel a nyugdíjasok figyelmét:

akár hosszú időre maradhat az öregségi nyugdíj legkisebb összege, ami jelenleg 28 500 forint.

Farkas elemzése szerint, az elmúlt 13 évben legalább évente módosítani kellett a nyugdíj-megállapítás legkésőbbi időpontját, amely időpont előtt megállapított öregségi nyugdíjak és árvaellátások esetén alkalmazni kellett ezt a rendelkezést

még ha a megalázóan alacsony összegek nem is módosultak soha az elmúlt közel másfél évtizedben. 2021. január 1-jétől viszont akár azt idők végezetéig maradhat ez a rémisztően alacsony összeg

– figyelmeztet. Az elemzés kitér arra is, hogy szintén időkorlát nélküli az árvaellátás legkisebb összege, amely havi 24 250 forint.

Vagyis a rendelet módosítása értelmében már nincs szükség arra, hogy évente legalább egy alkalommal megállapítsák az öregségi nyugdíjak és árvaellátások összegét.

Az öregségi nyugdíj összege 13 év óta nem emelkedett. Az összeg változatlansága nemcsak a nyugdíjasokat érinti, ehhez az összeghez viszonyítva állapítják meg a további, nyugdíj jellegű ellátások összegét is. A szakértő véleménye szerint az összeget annak költségvetési hatása miatt nem emelik.

A kormány tehát azért nem emeli az összeget, mert akkor kiderülne, hogy Magyarország nem is teljesít olyan jól, annyira hiányozna az a pénz a költségvetésből, hogy nagy bajban lennének Orbánék, pedig így is hiányzik már több ezer milliárd forint..

Novák Katalin elárulta, mit tervez a kormány, hogy megnyerje a nyugdíjasokat: ne higgy neki!

loading...