Gyalázat: a Momentum elárulta az SZFE ügyét, a Fidesz mellett szavaztak a színműsöket cserben hagyva

Donáth Anna körüli momentumos belharc alakulhatott ki.
Kép forrása: Momentum Facebook-oldala

Senki nem érti, hogy a Momentum miért nem állt ki a színműs hallgatókért.

Balázs Péter (a Nagy Ho-Ho Horgász szinkronja és a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója) közéleti parazitákról beszélt a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult konfliktus kapcsán. Az ellenzék szerint ezzel szégyent hozott Szolnok városára, ezért bocsánatot kell kérnie.

Szeptember végén az ellenzéki összefogás képviselői kimondták:

addig nem szavazzák meg a szolnoki Szigligeti Színháznak javasolt pénzügyi segítséget, amíg Balázs Péter igazgató nyilvánosan bocsánatot nem kér botrányos kijelentéséért.

Nem kis pénzről beszélünk, 432 millió forinttól esett volna el az egységes ellenzéki fellépés hatására Balázs Péter színháza. Nyilvánvalóan nem az volt a cél, hogy a szakmai munkára nyújtott támogatást megvonják az intézménytől, hanem az, hogy azt függővé tegyék az igazgató bocsánatkérésétől.

A fotón Szekeres Éva (Momentum-Szolnok) zöld, vagyis támogató szavazata.

Amikor azonban szavazásra került sor, a Momentum úgy döntött, váratlanul elárulja a színműs hallgatókat, és feltétel nélkül megszavazza Balázs Péteréknek a 432 milliót.

Ezzel a párt egészen mást cselekedett, mint amit ezidáig az SZFE-ről mondott. Mi vezérelhette őket, hogy az egyik legfontosabb ügy kapcsán a Fidesz pártját fogják? Érdek, pénz? Vagy szerintük is közéleti paraziták generálják a hallgatói tiltakozást?

Akárhogy is, nagyot csalódtunk a Momentumban, főleg amiért az országos elnökség sem határolódott el a helyi döntéstől.

loading...