Roppant kínos videó került elő az Index szétrobbantásával vádolt Bodolairól

Kép forrása: atv.hu

Tóth Csaba, a Mérce szerkesztője talált egy 2014-es felvételt, amin Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője beszélget Gerényi Gáborral az Origo bedarálásának idején.

Bodolai a felvétel idején még csak az Index ügyvédje volt. Gerényi pedig éppen az az ember, aki az Index szétesésének az elindulásában szerepet játszó, a szerkesztőséget furcsa érvekkel szétszedni hivatott terv ötletgazdája, emlékeztet a 444.hu.

Az ATV műsorában Bodolai akkoriban azt mondta:

„Szerintem ami újszerű ebben az origós történetben, az újságíróknak a méltósága, az, hogy a szerkesztőség nagy része felállt, és azt mondták, ők ilyen körülmények között nem csinálják. Bármi vezetett ide, akár a Lázár Jánosról szóló cikkek, akár egy hosszabb folyamat miatt történt ez a leváltás, őket nem kérdezték meg, a szerkesztőség szabadságába úgy nyúltak bele, hogy a sajtótörvény se engedi. Hát ebbe belenyúltak, lehet ezt másképpen is kommunikálni, de hát ez történt. Azért komolyabb szerkesztőségeknél általában úgy szokott történni, hogy a szerkesztőség választja a főszerkesztőt, a szerkesztőség tagjai szavazzák meg.”

Bodolai lényegében önmagának mond ellent, hiszen éppen azért méltatta az akkor éppen bedarált Origot, amiért most az indexeseket elítéli.

Az Index újságírói pénteken majdnem mind beadták a felmondásukat, miután párt nappal előtte a vezetés menesztette, Dull Szabolcsot, a lap főszerkesztőjét. Hiába kérték az újságírók és a szerkesztők, ezt a lépést a tulajdonos nem volt hajlandó felülvizsgálni, így a távozás mellett döntöttek.

loading...