Miért magyarázkodik a Fidesz az Index miatt, ha semmi közük hozzá? Ezt a levelet küldték a Néppártnak

Kép forrása: MTI

Levelet küldött kedden a Fidesz az Európai Néppárt tagpártjainak az Index-ügy miatt, hogy elmagyarázza, mi vezetett a legnagyobb magyar független hírportál szerkesztőségének széteséséhez, írja a Politico cikke alapján a hvg.hu.

levélben a Fidesz arról ír, hogy az Index szerkesztősége egy belső céges ügy miatt esett szét, politikai befolyásolásról pedig egyáltalán nincs szó, és a magyar ellenzék hamisan feltételezi azt, hogy a kormánynak köze lenne az eseményekhez.

A levélben szóba kerül Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése is, akit a kormány szerint rúgtak ki, mert a vezetőség úgy vélte, üzleti titkokat szivárogtatott ki. A levél szerint a magáncégek szabadon működhetnek Magyarországon, az általuk hozott üzleti döntések pedig csak és kizárólag rájuk tartoznak.

A Politico emlékeztet, hogy miközben az Index darabokra hullott, addig Schmidt Mária, Orbán közeli megbízottja azzal a Vaszily Miklóssal cseverészett egy elit budai étteremben, aki bevásárolta magát az Index hirdetéseit értékesítő társaságba.

A Fidesszel ellentétben egyébként nagyon sokan úgy gondolják, hogy a kormányzat fojtotta meg a lapot. Dobrev Klára például azt mondta:

Orbán Viktor miniszterelnök nem bírja az ellenvéleményt, így nem véletlen, hogy lábbal tiporja a független sajtót.

loading...