Újabb orbáni módszert vetett be a gödi momentumos polgármester, de nem jött be a terve

Göd momentumos polgármesterétől hangos a sajtó, de sajnos nem a város hírnevének folyamatos emelkedése miatt. Balogh Csabáról már több cikkben is írtunk, ő volt az, aki egykori fideszes önkormányzatokból ejtőernyőztetett jó fizuért embereket Gödre, és aki teljesen felrúgta volna az ellenzéki összefogást, leváltva a DK-s és LMP-s alpolgármestereket.

Balogh a veszélyhelyzetet a Fideszhez hasonlóan használta a saját javára. Egy olyan utat akart felújítani, ami a szintén momentumos feleségének körzetében található. Ezzel nem is feltétlenül lenne baj, ha:

  • Balogh nem a veszélyhelyzet végórájában döntött volna erről saját hatáskörben,
  • egy maximum 25 millióba kerülő utat 65 millióért tervezett felújítani,
  • természetesen a képviselőtestület ezt leszavazta, de Balogh újra megpróbálkozott, hogy átvigye a tervét, ezúttal 48 millióért (ez az összeg még mindig a reális ár majdnem duplája),

Még csak nem is titkolták a túlárazást

A beruházási osztályvezető előterjesztése a pénzügyi bizottságnákötött ki, ahol az osztályvezető kijelentette, hogy

ha sokallja a bizottság, akkor tudnak vágni az árból, akár 15-20 milliót is.

Ezzel a helyi ellenzék szerint az osztályvezető elismerte, hogy Balogh Csaba korábban egyszemélyi döntéssel túlárazott terveket fogadott el.

Emlékezetes, hogy a legutóbbi önkormányzati köztestületi ülésen Balogh Csaba valamennyi, a járvány idején egyszemélyben meghozott döntését a képviselők felülvizsgálták, és azok döntő többségét visszavonták, a Momentum országos elnöksége pedig nemhogy elhatárolódott volna Baloghtól, de kifejezetten támogatta őt az alpolgármesterek leváltásában.

A fiatal gödi Orbán-klón nem bírta ki, hogy ne ő döntsön: leváltotta az összefogás alpolgármestereit

loading...