Nagy Feró úgy benyalt Orbánéknak, hogy azt még Szikora Robi is megirigyelné

Kép forrása: MTI

Nagy Feró a HVG-nek adott interjújában kijelentette:

„Ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten, de mindig dörzsölődnie kell a hatalomhoz. Attól fényesedik.”

A Beatrice frontemberét annak apropóján kérdezték, hogy Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója 25 milliárd forintot kapott a magyar könnyűzene megújítására és társadalmasítására.

Arra a kérdésre, hogy egy rendes rockzenésznek ez ellen tiltakoznia kell-e, mert hát mi köze az államnak a rockzenéhez, Feró azt válaszolta, hogy

„na jó, miért mi köze az államnak a vírushoz? (..) Az, hogy rajtunk segíteni akar, az egy nagyon dícséretes dolog.”

Nagy Feró szerint nem kell attól tartani, hogy az állami pénz miatt nem születnének dalok például Mészáros Lőrincről, vagy a TAO-támogatásokon hízott sportvezetőkről. Szerinte ezek amúgy sem érdeklik az embereket, mert túllihegett, felfújt dolgok.

A felcsúti milliárdos ellen nem is lázadna, sőt, Mészáros Lőrincről egyenesen kijelentette, hogy

„van egy ember, aki jó helyen volt jó időben, és megcsinálta a saját szerencséjét. Akkor én miért nem csináltam meg? Hát, mert nem vagyok olyan tehetséges.”

Demeter Szilárd 25 milliárdjáról még annyit mondott az énekes, hogy:

Ha az uraság rendel zenét, akkor én mint cigány nem mondhatom azt, hogy háhá, van nekem egy olyan zeném, ami ellened szól. (…) Ha nem kerül sokba egy ajánlat elfogadása, akkor el kell fogadni. És abban a helyzetben próbáld megcsinálni saját magadat.

Múlt héten is megjelent egy hasonló interjú, akkor Szikora Róbert gondolta úgy, hogy jól benyal Orbánéknak:

Elhányod magad Szikora Róbert legújabb Orbánt éltető ömlengésétől

loading...