Ütős véderőt kapott az Index: üzent az „új Sargentini” az Európai Bizottságból

Kép forrása: AP

Nem szabad megengedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen – üzente az Indexnek küldött közleményében Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke.

Jourová közleményében a következőket írja:

Aggodalommal kísérem figyelemmel az Index helyzetének alakulását. Szeretném szolidaritásomról biztosítani az Index dolgozóit, akik nagyon nehéz körülmények között végzik a munkájukat.

Amit tesznek, azok az értékek, amelyekért küzdenek, a tömegtájékoztatás szabadsága és sokszínűsége mind-mind elengedhetetlenül fontos a demokrácia és Európa számára. Az olvasóktól kapott támogató üzenetek is arról tanúskodnak, mennyire fontos munkát végeznek.

Számíthatnak a támogatásomra.

A bizottság alelnöke szerint a koronavírus-járvány minden korábbinál jobban rávilágított arra, hogy az újságírók szerepe kulcsfontosságú a polgárok tájékoztatása, a tények ellenőrzése és a kormányok elszámoltatása tekintetében.

Az olvasóközönség most nagyobb, mint valaha, a bevételek viszont jelentősen visszaestek. Nem szabad megengedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen, mondta az uniós vezető.

loading...