Azt hitték, csak a megépítése volt drága Orbán kedvenc stadionjának? Akkor ezt nézzék meg

Furcsa ünnepet hirdet éppen a kormány
Kép forrása: MTI

Először jelentek meg konkrét számok arról, hogy mennyibe kerülhet a jövőben a 190 milliárd forintból felhúzott Puskás stadion fenntartása.

A komplexumot kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra két tendert is kiírt a napokban, és a közbeszerzési dokumentumok szerint ezekre összesen 720 millió forintot szánnak a következő egy évben

– írja a g7.hu.

A Puskás Aréna pályakarbantartási feladatiról szóló tenderre 180 millió forintot különítettek el. A kiírás alapján a nyertesnek a pályakarbantartásról kell gondoskodnia.

A másik tendernél, aminek a keretében a rendezvénytechnikai szolgáltatásokat – például hang- és fénytechnikai feladatokat – szerzi be az NSK, 540 milliós keretösszeget határoztak meg.

Márciusban 717,7 millió forintért, határozatlan időre már leszerződtek az állami Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF) mélyebben nem részletezett üzemeltetési szolgáltatásokra áll a portál cikkében.

Emellett számos kisebb megállapodást is kötöttek. Például évi 5 millió forintot fizetnek azért is, hogy a stadion használhassa a Puskás nevet.

A pénzt egy olyan cég kapja, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nemzeti Sport főszerkesztője, a felcsúti akadémia egykori kommunikációs igazgatója, Szöllősi György.

loading...