Varga Judit ma is megszólalt a parlamentben, és jól szembeköpte a nőket

Kép forrása: MTI

A parlament hétfői ülésén Varga-Damm Andrea, jobbikos képviselő arról kérdezte Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy ellátja-e megfelelően a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét. – írja az Index.

A jobbikos politikus emlékeztetett:

Kövér László kijelentette, hogy „szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik.”

Varga Judit elmondta, ő a valódi cselekvésben hisz, nem a hisztériakeltésben, épp ezért hirdette meg, hogy 2020 legyen az áldozatsegítés éve.

Az igazságügyi miniszter elárulta, hogy az ülésre készülve átnézte az ellenzék női politikusainak oldalait és elképedt. Szerinte minden bejegyzés alatt őt női, anyai, emberi méltóságában sértő kommentek hemzsegnek.

Maguk ne kérjenek rajtam számon semmiféle nővédelmet és egyenjogúságot, amíg az önök követői ilyen megjegyzéseket engednek meg az önök oldalán

– kért ki magának a kritikákat Varga Judit.

Potocskáné Körösi Anita, szintén jobbikos képviselő elhatárolódást várt Vargától a kormánypárti politikusok korábbi, szexista megjegyzéseitől.

Varga Judit erre azt mondta, hogy szerinte Kövér László

„megengedheti magának, hogy régimódi úriemberként többre tartsa a nőket”, és ne akarja őket ilyen helyzetben látni.

A miniszter szerint az érem másik oldala, hogy a nőknek jól esik, amikor előzékenyen viselkednek velük szemben.

Egészen elképesztő, hogy ha a Fidesz érdekei úgy kívánják, akkor Varga Judit nőként, a nők ellen képes politizálni azzal, hogy megvédi Kövér László szexista megjegyzéseit, sőt..

loading...