Vegyük már észre, mi történik – épp most herdálják el a gazdaságvédelmi alapot a határon túlra

Lehullott a lepel a magyar inflációról
Kép forrása: MTI

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a Gazdaságvédelmi Alapból csoportosít át összegeket különböző kiadási célokra, összesen 83 milliárd forint értékben – írja a Portfolio.hu.

A kormányhatározat melléke szerint:

  • az Agrárminisztérium nemzeti agrártámogatásra 25 milliárdot, egyes speciális szövetkezések (TÉSZ) támogatására 1 milliárd forintot kap,
  • az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúthálózat fejlesztésére 11 milliárdot, gazdaságfejlesztést szolgáló célelőirányzatra 2,9 milliárdot, intézményi kezességi díjtámogatásokra 5 milliárdot kap,
  • a Külgazdasági és Külügyminisztérium pedig központi igazgatásra 390 milliót, és most jön a Jolly Joker: a határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására pedig 36,5 milliárd forintot kap az alapból.

A kormány rövid idő alatt 165 milliárd forintot vont el a koronavírus-válság elleni védekezésre létrehozott mentőalapból, vagyis a keret több mint 12 százaléka el is ment.

Az átcsoportosításnak, vagyis a határon túli gazdaságfejlesztési pénzpumpának van egy gazdája is. Név szerint ő nem más, mint Varga Mihály pénzügyminiszter.

Félreértés ne essék, nem a határon túli magyarok meghurcolásának mentőövét dobja a Fidesz 36 milliárd formájában külföldre (mert ez még érthető is lenne, hiszen magyarok élnek külhonban is), hanem az ottani gazdasági helyzetet fejlesztené.

Ahhoz viszont nincs túl sok közünk, de nekünk is jól jönne az a 36,5 milliárd forint!

loading...