Áder János ma előkerülhet, de abban nem lesz köszönet

Kép forrása: MTI

Ha a házelnök és a köztársasági elnök soron kívül aláírja, akkor már hétfőn éjfélkor hatályba léphet a koronavírus-törvény – mondta vasárnap este a Bayer show-ban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A hvg.hu azt írja, Gulyás azt is elmondta: most az a cél, hogy az Országgyűlés, ha az ellenzékre nem számíthatnak, akkor a kormánypártok képviselőinek a szavazataival fogadja el a korona-vírus törvényt hétfőn. Ezzel szerinte az a sajátos helyzet, ami néhány intézkedés lejárta miatt előállt, megszűnik.

A felhatalmazási törvényként emlegetett jogszabályt a múlt héten nem sikerült elfogadnia az országgyűlésnek, mert nem szavazta meg az ellenzék a házszabálytól való eltérést.

Az ellenzék azért szavazott nemmel, mert a törvény határozatlan időre teljhatalmat adott volna a kormánynak a parlamenti működés felfüggesztésével, és aláásta volna a sajtó- és véleményszabadságot is.

Ma ismét szavazni fognak a törvényről, de a kormánynak az elfogadásához már nem szükségesek a Fidesz-KDNP frakción kívüli voksok.

loading...