Vasárnap estére online tüntetést hirdettek meg a felhatalmazási törvény ellen

Kép forrása: MTI

Egy hete fut az a petíció, amit több jogász, civil, közéleti személyiség indított az ahang.hu-n tiltakozásul az úgynevezett felhatalmazási törvény ellen. Az aláírók száma egy héttel az indulás után átlépte a 100 ezret.

A kezdeményezők szerint

nagy a veszélye, hogy a kormány a saját hatalmának véglegesítésére akarja felhasználni a veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

Erre a petícióra hivatkozva szervez tiltakozást az aHang aktivista oldal – vette észre a 444.hu. A vasárnap este 8-ra meghirdetett Online tüntetés a (maradék) szabadságért! leírása szerint:

„Most nem mehetünk utcára, hogy több tízezren személyesen is kifejezzük: nem adhatunk örökre szóló, korlátlan felhatalmazást a kormánynak! Ezért jöjjünk össze itt, fél órára az online térben és mutassuk meg magunkat!”

Az esemény szervezői emlékeztetnek, hogy a kormány legkésőbb kedden megszavazhatja a törvényt, „amely korlátlan időre lehetőséget adnak nekik politikai, kulturális, gazdasági, civil szférák és általában a teljes magyar életvitel korlátlan befolyásolására.”

loading...