EP-alelnök: bojkottáljuk az Adidas termékeit

Kép forrása: John Macdougall/AFP

Széles körben felháborodást okozott Németországban két óriásvállalat, a sportszereket gyártó Adidas és a cipőkkel kereskedő Deichmann azon döntése, hogy a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem fizetik ki bezárt üzleteik bérleti díját – írja az atv.hu.

A koronavírus „arra tanít, hogy az önzőség kudarchoz vezet” – fogalmazott Olaf Scholz a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban, kiemelve: „irritáló, amikor nagyvállalatok csak úgy bejelentik, hogy nem fizetnek bérleti díjat”.

A világjárvány „az együttműködés ideje”, a válságot csak közösen, összefogással és egymás iránti megértéssel lehet jól átvészelni, ezért tanácsos az egyoldalú döntések helyett egyeztetni – mondta az alkancellár.

Egy szociáldemokrata parlamenti képviselő, Florian Post pedig egy Twitter-üzenetében az Adidas bojkottjára szólított fel, és a feltöltött videóban elégetett egy Adidas márkájú sporttrikót.

A gyártó bojkottjára szólított fel az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke, Katarina Barley is, aki szintén a Twitteren üzent: „ocsmány húzás” a létfenntartási válságba kerülő bérlők megmentésére szolgáló szabály kihasználása egy olyan óriásvállalat részéről, amely csak tavaly 3,2 milliárd euró nyereségre tett szert.

Németországban a napokban vezették be, hogy a koronavírus-járvány miatt bajba került magánszemélyek és cégek áprilistól szeptemberig felfüggeszthetik, és majd később is kifizethetik lakásuk, üzlethelyiségeik vagy egyéb bérelt ingatlanuk bérleti díját.

loading...