Rejtett fideszes üzengetéssel rontották el az operatív törzs szakmai működését

Kép forrása: hirado.hu

A Népszava azt írja, hogy a fideszes Schanda Tamás arra használta az operatív törzs közérdekű sajtótájékoztatóját, hogy az ellenzéket bírálja. A pártüzenet a tényleges közérdekű bejelentések mellett, azoktól nem elválasztva hangzott el, egy rendőri vezető és egy egészségügyi szakember hallgatólagos asszisztálása mellett.

A lap úgy fogalmaz: vészhelyzetben szükség van egy felületre, ahol az állam pártatlanul és lehetőség szerint hitelesen tájékoztatja a polgárokat a friss adatokról és intézkedésekről, az operatív törzs pedig tisztességgel végezte a feladatát.

A megszólalók, köztük Müller Cecília országos tisztifőorvos Lakatos Tibor és Kiss Róbert rendőrtisztek legjobb tudásuk szerint válaszoltak a lapoknak, kikerülték a kormánypárti vagy ellenzéki sajtó kérdéseibe rejtett politikai üzengetést, támadást is.

Ebbe a Magyarországon ritkaságnak számító pártpolitikától mentes térbe rohant bele Schanda, amikor többek között azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy:

bár a felelőtlen ellenzék miatt a parlament nem tudta meghosszabbítani az egyetemi campusok és a határok védelmét, ezt a problémát megoldották azzal, hogy a tisztifőorvos saját hatáskörben döntött a külföldi állampolgárok beutazási tilalmáról és az egyetemek zárva tartásáról.

A március 23-ai ülésnapon szavazott a parlament arról, hogy az Országgyűlés sürgős, házszabálytól eltérő, azaz kivételes eljárásban már kedden szavazhat-e az úgynevezett koronavírus-törvényről.

Mint az várható volt, a Fidesz nem engedett semmiben, ezért az ellenzék nem szavazta meg a törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalását.

Azért nem lett meg a szükséges négyötödös támogatás, mert az ellenzék Orbán Viktor uralmának kiteljesedését látja a szövegben.

loading...