Itt a legkínosabb Fidesz-ügy – összehívhatja Orbán a válságstábot, hogy megmagyarázzák ezt

Fotó: MTI/Kallos Bea

Itt van az év eddigi legkínosabb fideszes lebukása. Minden bizonyíték megvan, azokat ugyanis épp a fideszesek hagyták a polgármesteri hivatalban, csakhogy jött a váltás…

Egerben az egyik volt alpolgármester irodájában olyan listákat találtak, amelyeken az egri választópolgárok nevét, lakcímét és „aktivitását” is feltüntették még 2014-ben, hogy az adatokkal a fideszes jelölt kampányát segítsék.

A dokumentumokat közlő Egri Ügyek azt írja, ezek bizonyítják, hogy az országgyűlési választások előtt, a fideszes városvezetés idején listákat készítettek az egriek pártszimpátiájáról.

Mirkóczki Ádám, a város októberben megválasztott polgármestere személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával fog feljelentést tenni. 

A választópolgárokat 1-7-es skálán pontozták, hogy mennyire jó Fidesz-káderek. (Kísértetiesen hasonlít ez a módszer a kínai állam pontozási rendszeréhez, ahol azt mérik, ki mennyire jó állampolgár, mennyire hűséges a Párthoz.)

Kép forrása: egriugyek.hu

Ezen kívül megtalálták a Helyi Választási Bizottság által hitelesített, fénymásolt ajánlóíveket is, amiken a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat gyűjtötték. Ezeket a törvény szerint a gyűjtési időszak után vissza kell adni a bizottságnak, nehogy a személyes adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek. Egerben valaki lefénymásolta ezeket. (A lap tetején látszik a fideszes jelölt neve is.)

Kép forrása: egriugyek.hu

Annyi biztos, hogy ezt az ügyet sem Kubatov, sem a többi fideszes nagykutya nem tudja csak úgy eltussolni…

loading...