A pofátlanságot kimaxolták Győrben: ahogy a 22 éves államtitkárnál, Dézsi Csaba esetében is törvényt módosítanak

Kép forrása: MTI / Krizsán Csaba

Dézsi Csaba András ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy Győr polgármestereként is lehetővé teszik a számára, hogy folytathassa a munkáját mint kardiológus orvos – ezt maga az újonnan megválasztott polgármester mondta el az atv.hu-nak.

Az atv.hu kérdezte meg Dézsit arról, hogy a jövőben is folytatni fogja-e orvosi munkáját a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosaként, melyre határozott igen volt a válasza.

Kövér László már a közös kampányvideójukban is említette, hogy Dézsi András “a betegeit nem fogja cserben hagyni”. Ehhez azonban törvénymódosítás kell.

A házelnök, aki egyben Fidesz választmányi elnöke még a vasárnapi választás előtti közös kampányvideójukban úgy fogalmazott:

Dézsi Csaba Andrásra adják a voksukat, mert így lesz egy jó kardiológusuk és polgármesterük is.

Tehát még a vasárnapi választás előtt, polgármester-jelöltként ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy megválasztása esetén is praktizálhat. Ez azonban a hatályos jogszabályok szerint összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel, a törvény a “tiltó listán” nevesíti az orvosokat, egészségügyi dolgozókat is. Elkerülhetetlen tehát a törvénymódosítás.

 

loading...