Miközben a világ leggazdagabbjainak 600 millió eurót ad, addig itthon 50 milliárdos hitelből épít iskolákat a magyar kormány

Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Tegnap írtunk arról, hogy Magyarország 600 millió eurós hitelt biztosít a világ egyik legtehetősebb országaként számon tartott Szaúd-Arábia számára.

A szombati RTL Híradó pedig arról számolt be, hogy hitelből épít fel 8 iskolát, tizenhatot pedig felújít, illetve kibővít a magyar állam.

A munkához szükséges pénzt 50 milliárd forint értékű hitelszerződés biztosítja, ezt Varga Mihály pénzügyminiszter már aláírta az Európai Beruházási Bankkal.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az intézkedésre reagálva elmondta, szerintük sokkal nagyobb összeget kellene a magyarországi iskolákra költeni, ez a mostani csak “csepp a tengerben”.

A pedagógus szakszervezetnél azt mondják: minden oktatásra fordított forintnak örülnek, de a mostani lépés nem lendít sokat „a szekéren”, és a tanárhiányt sem orvosolja.

A PDSZ elnöke, szerint az 50 milliárd forint “csepp a tengerben”, Magyarországon pedig sok a rossz állapotban lévő iskola. Ahhoz, hogy látványos változás következzen be, ezermilliárdos nagyságú fejlesztésekre lenne szükség, tette hozzá.

loading...