Orbán után a teljes kormánypárti média szubjektívan kezeli a gyerekek ügyét – gyalázatos szavazást indított a Hír TV

Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Évente egyszeri sajtótájékoztatóján indított támadást Orbán Viktor az ellen a 60 gyöngyöspatai roma fiatal ellen, akiknek tavaly a bíróság jogerősen összesen körülbelül 100 millió forintos kártérítést ítélt meg, amiért 2004 és 2017 között jogellenesen szegregálva oktatták őket az egyik helyi iskolában.

A miniszterelnök azt mondta: „sérti az emberek igazságérzetét, hogy sérti az emberek igazságérzetét”, hogy:

etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül.

Orbán óta több fideszes is megszólalt az ügyben, a fő kommunikációs irányvonal a „Soros-szervezetek” elítélése volt, akik a kormánypárt szerint nyerészkednének és feszültséget keltenének az ügyben. Ahogy megszokhattuk, a kormánypárti média is együttes hangon szajkózza ezeket az állításokat.

A leggyalázatosabb módon a Hír TV szállt be. A csatorna péntek este még szavazást is indított az ügyben, erről azóta pedig szinte a teljes kormánymédia beszámolt.

A Hír TV kérdése így szól:

„Ön kinek ad igazat? Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni vagy a Soros-szervezetnek, amely szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?”

A szavazásban az a legfurcsább, hogy a válaszadóknak fel sem ajánlanak olyat opciót, amellyel azt tudnák kifejezni, hogy ők a gyöngyöspatai roma kisgyerekekkel értenek egyet.

 

 

 

 

loading...