Donald Trump megszólalt az iráni támadással kapcsolatban

Kép forrása: AP

Az iráni rakétatámadás után tartott sajtótájékoztatót Donald Trump amerikai elnök.

Az elnök azzal kezdte a beszédét, hogy kijelentette, amíg ő az amerikai elnök, addig Iránnak nem lehet nukleáris fegyvere.

Az amerikai elnök közölte, hogy nem sérültek meg amerikai katonák, és a támaszpontot is csak minimális kár érte az iráni rezsim által megrendelt tegnap éjszaka indított támadásban.

Az mondta, hogy az amerikai hadsereg mindenre fel van készülve, de most úgy néz ki, hogy Irán meghátrált, nem készül újabb támadásra, ami nagyon jó az érintett feleknek, és az egész világnak.

Trump elárulta, hogy Kászim Szulejmáni újabb támadásokat tervezett amerikai célpontok ellen, és szerinte helyesen cselekedtek amikor kiiktatták az Iráni Forradalmi Gárda vezetőjét, aki Irán második emberének számított. Majd hozzátette, hogy az egész világnak együtt kell működni annak érdekében, hogy megakadályozzák Iránt a nukleáris fegyver megszerzésében, és a terrorizmus támogatásában.

A támadásra adott válaszlépésként további gazdasági szankciók bevezetését jelentette be az Egyesült Államok elnöke, de az amerikai kormányzat vizsgálja, hogy a gazdasági szankciókon felül milyen választ adhatnak a rakétatámadásra.

Sajtótájékoztatója végén Donald Trump azt üzente Irán vezetőinek, hogy:

Mi azt akarjuk, hogy olyan nagyszerű jövője legyen Iránnak, amilyet megérdemel

majd hozzátette, hogy egy olyan jövőről beszél, amely elhozza Irán népének a jólétet, és amelyben az ország harmóniában tud létezni a világ többi nemzetével.

A 10 perces sajtótájékoztató ezzel az üzenettel ért véget, kérdéseket nem fogadott az amerikai elnök.

 

loading...