Most érkezett: lezuhant egy ukrán repülőgép 180 emberrel a fedélzetén Iránban

Kép forrása: twitter.com/isna_farsi

Egy Kijevbe tartó ukrán Boeing-737-es repülőgép zuhant le Iránban rögtön a felszállás után szerda reggel. A gépen 180 utas tartózkodott, egyelőre nem tudni, hogy a repülőgép-szerencsétlenségnek köze van-e az amerikai-iraki támaszpontok megtámadásához.

A Teherántól nem messze lezuhant gépről egyelőre a BBC számolt be, az áldozatok és a sérültek számáról még nincs információ.

A Flightradar24 szerint a repülőgépnek 5:15-kor kellett volna felszállnia helyi idő szerint, de ezt egy órával elhalasztották, így 6:12-kor szállt fel a gép – írja az Aljazeera hírtelevízió.

Egy Twitter-bejegyzést is mellékelnek, ahol a gép felrobbanása látható videón, valamint néhány fotó a robbanás után.

Amint többet megtudunk az esetről, frissítjük a cikket. Az iráni helyzetet addig is itt követheted.

Frissítés: a tragédia után mentőcsapatokat küldtek a helyszínre, akkor azt nyilatkozták, hogy a repülő lángokban áll, és talán van rá esély, hogy megmentsék az utasokat, de a legfrissebb információk szerint sajnos senkit nem sikerült megmenteni, túlélők nincsenek. (Forrás: Aljazeera)

Frissítés 2.: (15:58) – Ukrajna teheráni nagykövetsége visszavonta korábbi közleményét, amely kizárta, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta volna a szerda hajnalban lezuhant Boeing-737 utasszálllító repülőgép katasztrófáját, és hajtóműhibát valószínűsített – írja a Neokohn értesülései alapján az atv.hu.

Volodimir Zelenszkij elnök utasította az ukrán főügyészséget, hogy indítson büntetőeljárást a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására. „Vizsgálóbizottságot kell létrehozni a rendészeti és a polgári repülésért felelős szakosodott szervezetek képviselőiből” – írta az ukrán államfő a Facebookon.

loading...