Eláruljuk, miért kajálják Gyurcsány Ferencet a fiatalok: erre szerintünk te sem gondolnál

Képzeljük el, hogy Harrach Péter megjelenik egy rendezvényteremben, ahol 150 javarészt 18 éven aluli fiatal várja, hogy néhány órát együtt töltsön a KDNP-s politikussal, majd utána sorba álljon szelfit kérni tőle!

Ez a kép valahogy nincs előttünk, és nem azért, mert Harrach Péter nem fiatal. Gyurcsány Ferenc sem az, ahogy mondani szokták „benne van a korban”, viszont ő rendszeresen telt házas előadásokat tart. Mi van meg a DK elnökében, ami Harrach Péterben nincs?

Hasonlóságok:

  • nem fiatalok
  • tapasztalt politikusok
  • nem állna nekik jól a szaggatott farmer

Különbségek:

  • Gyurcsány Ferencet érdeklik a fiatalok, kommunikál velük, és igyekszik tanulni tőlük, Harrach Péter viszont csak az átlagéletkort növeli közöttük.
  • Gyurcsány nagyon régóta szívügyének tekinti, hogy a fiatalokat ne csak biodíszletként használja, hanem funkciót találjon nekik a DK-ban. A múltkor a saját Facebook-oldalán mutatott be név szerint néhány gyakornokot, és megköszönte a munkájukat. Harrach Péter maximum néhány nyakkendős fiatal kereszténydemokrata előtt mond el egy hosszú és unalmas beszédet.
  • Gyurcsány Ferenc laza és van humorérzéke. Harrach Péterről hosszú órákon át kell keresnünk olyan fotót, ahol egyáltalán mosolyogni látjuk. (Véletlenül.)

Nemrégiben ismét elkezdték osztani az alábbi fotókat a Facebookon:

Ezeken a képeken még 2015-ben látható Gyurcsány Ferenc, amint dj-nek állt egy szórakozóhelyen. Nyilván a hecc kedvéért, nem főállású lemezlovasként, de aki ezt bevállalja, képes megütni a hangot a fiatalokkal. (Harrach Pétert pedig el sem merjük képzelni a dj-pult mögött, mert az szembemenne a természet törvényeivel.)

Gyurcsány a folyamatos párbeszéddel, amit a csapatával együtt az ifjú generációval folytat, olyan problémákat képes felgöngyölíteni és megoldani a politikában, amelyre kevesen képesek.

A DK elnökének titka lényegében pofonegyszerű: érdekli, hogy mizu van a fiatalokkal.

loading...