Szijjártó és Matolcsy százmilliókat oszt szét, a mentősök pár ezer forintot, a tanárok semmit sem kapnak karácsonyra

Kép forrása: MTI

A külügyminisztérium év végi „motivációs juttatásként” több mint 263 millió forintot osztott szét. Szijjártó Péter minisztériumának 686 dolgozója részesült jutalomban, vagyis átlagosan 384 ezer forintot vihettek haza karácsony előtt.

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Banknál átlagosan fejenként 537 ezer forintot kaptak a dolgozók, összesen csaknem félmilliárd forintot osztottak szét.

A mentősöknek a kollektív szerződés szerint 37 ezer forint járt volna, de ehelyett sokan csak párezer forintot kaptak.  Egyikük dühében vissza is utalta a neki küldött nevetséges összeget – írta meg a Népszava.

A Klebelsberg Központ és a tankerületek alá tartozó iskolák többségében semmit nem kapnak a pedagógusok. Szintén a Népszava értesülése szerint két pesti tankerületben fejenként 3-4 ezer forinttal tették szebbé az ünnepeket.

Éppen azok kaptak több százezer forintot, akiknek egyébként is magasabb a fizetésük. Elegünk van abból hogy az Orbán-kormány semmibe veszi az egészségügyben és a közoktatásban dolgozókat.

loading...