Polt Péterék is jól végzik a munkájukat, ők is szétosztottak 2,5 milliárdot

Kép forrása: MTI

Polt Péter is óriási összegben osztott ki jutalmat az ügyészségeken. Több mint két és fél milliárd forintot kapott csaknem 4 ezer ügyészségi alkalmazott év végén, tudta meg a Népszava.

A lap közérdekű adatigénylésére küldött válaszában a Legfőbb Ügyészség azt írta, átlagosan bruttó csaknem 650 ezer forint járt egy munkatársnak.

Az év végi jutalmakat egyébként teljesítményértékelés alapján osztották ki Polt Péter hivatalában. Pontos adatokat ugyanakkor nem küldtek a Népszavának, mert ez tükrözné az adott ügyészségi alkalmazott teljesítményét, ami már személyes adatnak minősül.

Az ügyészségeken kiosztott pluszjuttatások összege évről-évre folyamatosan nő, a ma már bezárt Zoom szerint például 2017-ben átlagosan 570 ezer forintot osztottak szét, ami 180 ezerrel volt több, mint 2016-ban.

Korábban már megírtuk, hogy a Külügyminisztériumban átlagosan 384 ezer forint volt az év végi plusz. Matolcsy jegybankjánál a dolgozók átlagosan fejenként 537 ezer forintot kaptak, míg a tanárok, egészségügyben dolgozók vagy semmit, vagy párezer forintot.

 

loading...