Orbán Viktor szerint gondot fognak okozni a Nyugat-Európából hozzánk jelentkező munkavállalók

Kép forrása: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten beszélt, és több érdekes gondolatot is megfogalmazott.

„Közép-Európa népei mindig is tudták, hogy a szabadságot nem fogja megkapni ajándékként egy nagy hatalomtól. (..) Ha a nyugatiakra vártunk volna, még mindig szovjet csapatok megszállása alatt élnénk, és kommunista pártkongresszuson döntenének a jövőnkről”. – mondta Orbán.

Orbán szerint mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni ahol a legjobb élni, alkotni és lakni:

de mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja élvezni. És a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni.

A miniszterelnök szerint Közép-Európa országainak össze kell fogni, és együtt kell felépíteni a régiónkat, aminek szerinte azt lesz az eredménye, hogy Nyugat-Európából mindenki hozzánk akar jönni dolgozni:

Olyan Közép-Európát, ami  nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (…) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik

– mondta Orbán.

Kissé furcsa ezt az ő szájából hallani, hiszen ha ő tényleg olyan országot szeretne, amilyet leírt, akkor nem verték volna át a parlamenten a kultúrtörvényt, nem éhbérért dolgoztatnák a magyar munkavállalókat és nem hagynák, hogy az ingatlanárak olyan magasságokba emelkedjenek, hogy csaknem megfizethetetlenné válik a saját lakás.

 

 

loading...