Razziát tartottak a fideszes képviselő illegális zugszállodájában

Kép forrása: MTI

Évek óta működhetett feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a Becsó Zsolt kormánypárti képviselő cégének tulajdonában lévő apartmanhotel – írta meg a 24.hu.

A VI. kerületben lévő, egy társasház különböző ingatlanjaiból kialakított szálloda különböző adatok szerint már évek óta működik, e tevékenység egészen most decemberig ismeretlen volt a kerületi jegyző előtt. Annak ellenére, hogy a legális működéshez szükséges kereskedelmi engedélyt neki kellene kiadnia, csakhogy ilyet a szállodát működtető vállalkozás nem kért korábban.

Az üzemeltető egyébként az az Ublot Kft., amelynek egyik tulajdonosa a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt.

Az egyik szálláskínáló oldal adatai szerint a BDHA összesen 16 szobával és 34 férőhellyel rendelkezik, saját honlapjuk szerint a szálláshoz reggelit, reptéri ingyen taxit is biztosítanak a nonstop recepció és takarítás mellett. Egy kétszemélyes szoba 15–25 ezer forintba kerül éjszakánként, ami a belvárosi fekvést tekintve igen jutányos árnak számít.

A 24.hu-nak a szálloda kapcsán nyilatkozó M. Zoltán azt állította, hogy jelenleg nem üzemel a szálloda, hanem „próbaüzem” zajlik. Ez viszont teljesen ellentmond annak amit a 24.hu munkatársai tapasztaltak.

M. Zoltán azért is vethette be a próbaüzem kifejezést, mert az Ublot Kft.-nek egyszerűen nincs működési engedélye – erről a terézvárosi önkormányzat adott ki tájékoztatást.

Becsó Zsolt egyébként nem ismeretlen a hatóság előtt. 2018-ban azért jelentették fel, mert a testvérével közös vállalkozása által elnyert 34 millió forintnyi uniós támogatást egy hollókői vendégház építése helyett saját használatú ingatlanhoz használta fel.

Kíváncsian várjuk a képviselő, és a nagyobbik kormánypárt reakcióját is a mostani üggyel kapcsolatban. Úgy tűnik, nem mindenki tudja olyan pedáns rendben üzemeltetni a szállodáit mint az ország gázszerelője, Mészáros Lőrinc.

 

 

 

loading...