A KDNP olyan fenyegetéssel állt elő, amitől megrepedtek a templomok falai

Kép forrása: MTI

Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa azt mondta a Hír TV-ben, hogy a kisebbik kormánypárt kilép a Néppártból, ha nem jó az általuk is vállalhatónak gondolt irány. Az EPP új elnökétől, Donald Tusktól azt várja el a KDNP, hogy „valós válaszokat adjon a most felmerülő európai sorskérdésekre.”

Nacsa Lőrinc meg is határozta a helytelen irányt a balra tolódásban és a bevándorlásban:

ha továbbra is a balra tolódást, vagy a bevándorlás-pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni. Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.

Arra a kérdésre, hogy a Néppárt – egyébként Fidesz nélkül zajló – kongresszusán tudott-e beszélni a frissen megválasztott elnökkel, Nacsa azt válaszolta, hogy csak egy nagyon rövid köszönés erejéig futottak össze:

Nagyon rövid alkalommal, egy folyosói találkozás, köszöntés. Ki lehetett abból olvasni valami? Abból kevesebbet, inkább az udvariasság keretei között zajlott.

El sem tudjuk képzelni, mi lesz a Néppárttal, ha a KDNP beváltja a fenyegetését, és kilépteti a pártcsaládban ülő egyetlen képviselőjüket.

loading...