Miközben a szexbotrányok dúlnak, Gyurcsány csendben meghódítja a fiatalokat

Az elmúlt években nem volt olyan politikai formáció, amely képes lett volna megszólítani a legfiatalabb korosztályt. Az érdektelenség mindig legyőzte a szlogeneket és a pártok ifjúsági utánpótlása- és szimpatizánsi köre elapadt. Gyurcsány Ferenc megtalálta a hangot a tinikhez, a tegnapi rendezvényén száz fiatal várta Szegeden.

Korábban már írtunk róla, hogy a DK milyen gesztusokat gyakorol a fiatalok irányába:

Elismeri és becsben tartja a fiataljait a DK: Gyurcsány Ferenc szuperkedves gesztust gyakorolt feléjük

A 24.hu számolt be a szegedi eseményről, ahol a DK elnökével nemcsak szelfizni akartak a fiatalok, hanem közéleti témákról beszélgetni. Rengeteg kérdés érkezett a volt miniszterelnökhöz.

Gyurcsány Ferencet leginkább az oktatásról kérdezték a fiatalok, de kíváncsiak voltak rá, milyen nehéz döntéseket hoz egy miniszterelnök, valamint hogy mi a helyzet Mészáros Lőrinc vagyonával. A beszélgetést követően a kemény mag még mindig Gyurcsány Ferenccel maradt, és a többi között az önkormányzati választás előtt tapasztalható lejárató kampányról tett fel kérdéseket.

A DK elnöke erre is kitért:

„A politika szabályokat csinál 8-10 millió embernek, hogy együtt tudjanak élni. Győrből a videót hányan láttátok? Na, az nem politika. A politika ennél sokkal szebb. Miközben itthon majdnem szégyen politikáról beszélni.”

A legszebb momentum az esemény végén történt. Szó szerint idézzük a 24.hu-t:

„Nagyon helyesek vagytok, de most már engedjetek el” – kérte búcsúzóul Gyurcsány, akit még az ajtóban is kérdezgettek páran, valaki pedig azt szegezte neki: „Dolgozhatok valamit nálad, Feri?” A fiatalember egy önéletrajzot is átnyújtott a DK-elnöknek, aki csak annyit kérdezett vissza: „Van rajta levelezési cím?”, majd a táskájába tette a CV-t és beszállt az autójába.

 

loading...