Soha nem volt még ekkora az izgalom: a közvéleménykutatók kijöttek az eredményekkel

Kép forrása: MTI-Bruzák Noémi

Karácsony vagy Tarlós? Erre a kérdésre aligha akad olyan politikai elemző, aki biztosat tud mondani. Jelen pillanatban mindkét jelölt nagyon közel áll a mérések szerint ahhoz, hogy legyőzze a másikat. A helyzet azért is izgalmas, mert a támogatottsága mindkettejüknek megvan, az eredmény azon múlik, hogy mely tábor tudja mozgósítani a szavazókat.

Závecz Tibor, ZRI Závecz Research igazgatója a csütörtöki a Közvéleménykutatók.hu által szervezett konferencián azt mondta, Budapesten lehet felhajtóereje a Borkai-botránynak. Ha ez igaz, nagy eséllyel a Karácsony-tábort erősítik majd a bizonytalan szavazók.

Nagy Dániel, Nézőpont Intézet igazgatója úgy vélekedett: befolyásolhatja az eredményt, hogy „az ellenzék is be tudott dobni egy nagy bombát. Az erotika megfűszerezte a kampányt”.

Pulai András, Publicus ügyvezető igazgatója azt mondta: „A Borkai-videó szerintem inkább a Fidesz-szavazókat bizonytalanítja el, az ellenzékieket pedig feltüzeli, mert kirak egy olyan puzzle-t, ami eddig nem volt kirakva.”

A Tarlós-Karácsony párharcban a kutatók egyetértettek abban, hogy szűkült az olló a két jelölt között, a különbség sokkal kisebb lett. A mérések ebben a sorrendben: Tarlós-Karácsony-Puzsér-Berki.

  • Nézőpont: 49 – 43 – 8 – 0
  • Závecz: 48 – 46 – 6 – 0
  • Medián: 48 – 47 – 5 – 0
  • Publicus: 48 – 48 – 4 – 0
  • Századvég: 51 – 43 – 5 – 1

Ilyen kis eltérések között csak az fog dönteni, hogy kinek sikerül mozgósítania több választópolgárt. Izgatottan várjuk a vasárnapot, és arra buzdítunk mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert ha valamikor, akkor most biztosan lesz értelme!

loading...