Hiába sírta el magát az államtitkár, az összes orvos kifütyülte és piros lapot mutatott neki

Fotó: Youtube.com

Elcsukló hangon szólalt meg az egészségügyi államtitkár, Horváth Ildikó, mégsem érzékenyítette el az orvosokat, akikkel közölte, hogy nem is annyit keresnek, amennyit egyébként a bértábla mutat, hanem 800 ezer forint körül. Ekkor hatalmas hőbörgés és kifütyülés érkezett az orvosok részéről, a fejlesztési tervekre pedig már egyáltalán nem voltak kíváncsiak.

A Magyar Orvosi Kamara szombati nagygyűlése botrányba fulladt, az összes orvos felháborodva fogadta a fideszes vezetőket. Az eseményen egyébként az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség képviselői vitáztak nyilvánosan az egészségügy problémáiról a kamarával. Bár a pénzügyi tárca is kapott meghívót, ők végül nem jelentek meg. A nagygyűlésre több száz orvos ment el, akik piros és fehér lapot kaptak, hogy reagálhassanak.

A Fidesz itt szó szerint piros lapot kapott a szakmától. Nemcsak Horváth Ildikót nevették és fütyülték ki, hanem a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince is piros lapot kapott.

Az RTL beszámolója és a botrányos kifütyülés itt látható:

 

loading...