A választások előtt zúzta porrá a Fideszt a népszerű blogger – ez fájni fog a fiúknak

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Kevesebb szókimondóbb embert ismerünk, mint Virányi András (Bandita), akit a melósok bloggereként is emlegethetünk. Ezúttal a választások előtt mondta meg a magáét a Facebook-oldalán. Szövegét változtatás nélkül közöljük.

A magyar kormány a menekültek helyett a családokat segíti. Állítja. Már el is adtak nekik kedvezményesen olyan tízezer családi autót, amivel könnyebb lesz az életük. Meg a babaváró hitel. Az is segít pár tízezer családnak, csak legyen hozzá megfelelő jövedelmük.

És ezzel harsogják tele annak a sekélyes tudatát, akinek a lábujja sem látszik ki Orbán Viktor seggéből. Vajon mennyi család él ma kis hazánkban? Van egymillió? És mennyi él külföldön, mert itthon nem tudta eltartani a hozzátartozóit?

Valahogy nem jön ki a matek ahhoz a nagy sikerhez képest amiről agyament politikusok olyan lelkesen beszélnek. Az itthoni családok közül vajon mennyinek kellene segítség, akiket a kormány az út szélén hagyott? Százezernek? Nekik nem autó a vágyuk, hanem a mindennapok túlélése.

Nekik már van gyerekük akit el kell tartani, fel kell nevelni, de a bérből és fizetésből ez azért elég nagy mutatvány. Meg ott a közmunka, na arról inkább mélyen kussban van a nagy kék szar plakát, hogy milyen a benne levő család élete
Rájuk így viszont nem lehet egy egész sikerpropaganda gépezetet pazarolni, mert ők a valóságban élnek.

Velük nem lehet mit kezdeni, mert sokan vannak akiket a kormány intézkedései hoztak ebbe a szar helyzetbe. Hát marad az a pár százaléknak nyújtott segítség, ami nem kerül nagyon sokba a költségvetésnek, viszont a rájuk való hivatkozással sok ember szemét ki lehet verni, milyen qrva jó is ez a kormány.

A családoknak sok segítséget meg kell adni egy őket figyelembe vevő kormánynak. Na ez nem az! Lehet adót csökkenteni, lehet kedvezményesen lakást építeni nekik, lehet normális fizetést adni a megélhetésükhöz.

Lehet kórházat építeni ahol jó az ellátás, van orvos, CT. Lehet normális oktatásban részesíteni a következő nemzedéket. Nem magas Áfa, horror albérleti árak, alacsony minimálbér egykulcsos adóval. Nem stadion, nem Horthy, nem térkő, nem összeszerelő ország.

Azért persze lehet a családok segítségéről beszélni a kormány esetében, főleg a saját pöcegödrükben. Kastélyok, yachtok, repülők, külföldön eldobott szaros pelenka. Sorban nyert közbeszerzés, büntetlenség, pofátlan magyarázat.

Így valóban segítve van az Orbán család, a Mészáros család, a Rogán család, a Fidesz család. Csak ezt nem tolja a közmédia. Meg a többi langyos szar csatorna.

loading...