Csodálatos hírt kapott Dobrev Klára: minden eddigi küzdelmének eredményét láthatjuk

Nem mindennapi levelet osztott meg Dobrev Klára a Facebook-oldalán. Az Európai Bizottság elnöke személyesen szavatolta neki, hogy az egyik legnagyobb célkitűzése, mely szerint európai minimálbért szeretne kiharcolni, valóra fog válni, méghozzá a legerősebb szövetségesekkel!

Szó szerint idézzük a DK EP-képviselőjét, és egyben az EP alelnökét, Dobrev Klárát:

„Levelet kaptam az Európai Bizottság elnökétől!

Az európai parlamenti választási kampányomban volt egy nagyon fontos ígéretem. Arra kértem felhatalmazást, hogy az Európai Parlamentben az európai minimálbérért küzdjek. Azért, hogy ne érjen kevesebbet a magyarok munkája, mint bárki másé, azért, hogy az európai élet járjon nekünk, magyaroknak is. Az ügyben Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság megválasztott elnökéhez fordultam egy levélben.

Ursula von der Leyen a válaszában arról biztosított, hogy támogatja az európai minimálbér ügyét. Szó szerint idézem az Európai Bizottság megválasztott elnökének hozzám írt válaszlevelét: “hivatali időm első száz napja során olyan javaslatot fogok tenni, amely biztosíthatja, hogy az Unióban minden munkavállaló igazságos minimálbért kapjon”. Az idézett mondat világos állásfoglalás: az Európai Parlament alelnökeként nem csak, hogy nem vagyok egyedül a programom megvalósításához, hanem ebben az Európai Bizottság megválasztott elnökére, az Unió egyik legbefolyásosabb emberére is számíthatok. Lesz európai minimálbér, Ursula von der Leyen száz napon belül konkrét javaslatot fog erre tenni. Ez hatalmas győzelem.

Ursula von der Leyen válasza mindent elmond az EU-n belüli erőviszonyokról. Az az ember, akit a Fidesz is megszavazott a Bizottság elnökének, ma a DK programjának megvalósításáért dolgozik. Ennyire tekintheti a Fidesz Ursula von der Leyen-t a szövetségesének. Ez az ügy világos bizonyítéka annak, hogy amíg a DK elvi alapon támogatta Ursula von der Leyen megválasztását a Bizottság elnökének, addig a Fidesz az Európai Unió veszteseként pusztán kényszerből szavazta meg. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor Európában megbukott és semmilyen ráhatása nincs a dolgok menetére.

Én a DK EP-képviselőjeként és az Európai Parlament alelnökeként azt tudom ígérni, hogy az EU be fogja vezetni az európai minimálbért, ebben pedig mellettünk áll az Európai Bizottság megválasztott elnöke is.”

 

loading...