Félmeztelenül ültek ki egy kocsma teraszára Budapesten: nem teszik zsebre, amit kaptak

Az Élhető Erzsébetvárosért csoportban, amely azért jött létre, hogy a bulinegyed visszásságaira felhívja a figyelmet, kiposztoltak egy képet néhány póló nélküli férfiról, akik az egyik belvárosi kocsma teraszán söröztek.

A közzétett fotó aztán nem várt vitaindítóvá fajult. Mutatjuk a képet:

Mit látunk a képen? 

Ha tüzetesen megnézzük, öt férfit, akik a nyári forróságban söröznek, és közülük négyen levették a pólójukat. Bántja ez a szemünket, avagy nem, döntsük el magunk! A fentebb említett csoportban azonban elképesztő indulatokat gerjesztett ez az elkapott pillanat.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport tagjai a VII. kerületben laknak javarészt, és a kocsmatúráktól hemzsegő éjszakai utcákat, a számos, turisták által generált problémát nehezen viselik, és ez bizony érthetően feszültséget okoz bennük. Ennek a képnek azonban vajmi kevés köze van a probléma leleplezéséhez, vagy annak megoldásához. Mutatjuk a hozzászólásokat a nevek kitakarásával:

Először a neveltetés oldaláról közelítjük meg ezt a minden budapesti életét elrontó problémát:

A kommentsorozatba aztán néhány rossz neveltetésű személy is bekapcsolódik:

Aztán előjön a „fenenagy liberalizmus” ütőkártya egy burkolt anyázással.

 

A bulinegyedben és környékén élő polgárok mostanra már ilyen frusztráltak lettek a sok póló nélküli embertől, aki a kerületben rohangál. El sem bírjuk képzelni, mi lenne, ha ők leruccannának a Balatonra nyaralni.

A kérdés, hogy tényleg olyan nagy bűn, hogy ez a négy férfi (lehet, hogy nem is turisták) levette a pólóját? Ez volna Budapest és a kerület legnagyobb gondja? A tényleges problémákkal összemossuk ezt az apróságot is, és „fenenagy liberalizmusról” meg „nem irigylem anyádat” beszólásokról papolunk?

Tényleg ez a jó irány? Békét szeretnénk, megoldásokat, vagy valami egészen mást?

Jabronka Richárd

loading...