Friss: a Kúria döntött Habony Árpádról – ennek nem fog örülni Orbán főtanácsadója

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A Kúria nemrégiben úgy döntött, hogy Orbán Viktor veje Tiborcz István, aki felkerült a leggazdagabb magyarok listájára, nem közszereplő. Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója ugyanezt gondolta magáról, amikor viszontlátta arcképét a Jobbik plakátjain. Esetében azonban a bíróság más döntést hozott.

A Jobbik plakátjain Habony mellett látható volt Orbán Viktor, Rogán Antal és Mészáros Lőrinc. Habony első fokon is veszített, ezután fellebbezett, így a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta, hogy Habony közszereplőnek minősül – írja az Index.

A miniszterelnök tanácsadója ezután a Kúriához fordult, miszerint ő továbbra sem tartja magát közszereplőnek, „a Kúria azonban nem osztotta a véleményét, és ezt múlt heti ítéletükben meg is erősítették”, közölte Jakab Péter. A Jobbik szóvivője a portál megkeresésére elmondta, a Kúria még nem foglalta írásba ítéletét, ám az teljes egészében jóváhagyta az ítélőtáblai döntést.

Úgy tűnik tehát, hogy Habony Árpád jobban közszereplő, mint a milliárdos Tiborcz. Innentől fogva viszont már egészen biztosan többet kell tűrnie, mint az átlag magyarnak.

Habony Árpád amúgy már korábban is perelt, akkor azért, mert 2013-ban az Index egyik videóján megmutatták, amint az Andrássy út egyik újonnan nyitott luxusboltjából kilépett. Ezt a pert szintúgy elbukta.

loading...