Ez az ifjú fideszes srác kiállt a kamerák elé, és olyat mondott, amit maga sem hisz el

Kép forrása: Borbély Ádám Facebook-oldala

Mi kell ahhoz, hogy egy fiatal, magát intelligensnek valló, jobboldali érzelmű fiú kiálljon a kezébe adott (vagy a saját maga által kigondolt?) szöveggel kiálljon a kamerák elé, és sajtótájékoztatót tartson arról, hogy a kormány minden gondolkodni képes magyar ember számára nyilvánvalóan legnagyobb hibáját pozitívumként tüntesse fel?

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke úgy gondolta, hogy ez a legkreatívabb, legérdemlegesebb dolog, amit Magyarországért tehet. Az ifjú fideszes ugyanis azt állította:

„A visszaköltöző, visszatelepülők aránya, száma már magasabb, mint a kitelepülőké.”

Az ATV.hu külön grafikát készített Borbély mondatából.

Kép forrása: ATV.hu

A fideszes fiatalok körében vajon az a jövőkép, hogy ha a kormány legnehezebben bevállalható propagandaszövegeit képesek szemrebbenés nélkül elmondani, akkor ugródeszkán ők is bejuthatnak majd a Parlamentbe? Mennyire jó ötlet ilyen fiatalon épp azokat a dolgokat bevállalni, amelyeket kritizálniuk kellene a saját oldalukon?

Már ebben a korban meghasonulnak, onnantól aztán már mindegy, örökre elkönyvelik őket az elődeikhez hasonló, helyezkedő, a Fidesz érdekeit és az egyéni törtetést előre soroló kádernek. Belőlük lesznek aztán az új Orbán Viktorok. (Reméljük, ellenzékben.)

Jabronka Richárd

 

loading...