A kormány bebukhatja a nyugdíjkorhatár emelését: elsöprő többség tiltakozik ellene

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

A jelenlegi 64-ről 65 évre emeli a kormány az öregségi nyugdíjkorhatárt. Látható a kétségbeesés, hiszen a számokat kozmetikázni kell a Fidesznek, a nyugdíjrendszer pedig a jelenlegi formájában fenntarthatatlan. A nyugdíjkorhatár kitolása minden esetben a kudarc elismerése, hiszen ha egyik évben azt mondjuk, hogy 64 éves korig várható el egy felnőtt embertől az aktív munkavállalás, akkor miben változna ez a következő évben, hacsak nem bődületes hiány van a kasszában?

A gazdasági fejlődés, amit a Fidesz oly sokszor emleget, miért nem teszi lehetővé azt, hogy mindenki nyugdíjba vonuljon akár 60 évesen? Miért szükséges még egy évvel kitolni azt, ha nincs romokban a gazdaság? Nyitott kérdések ezek, de úgy tűnik, hogy a magyarok átlátják jelenleg, hogy valami nem stimmel.

Az ATV kiírt egy szavazást arról, hogy vajon egyetért-e a lakosság azzal, hogy egy évvel megemeljék a nyugdíjkorhatárt.

Kép forrása: ATV.hu

Látható, hogy a kép készítésekor: (16:30) a szavazók elsöprő többsége mondta azt, hogy jelenleg is nagyon magas a nyugdíjkorhatár, ezért nem kell azt tovább emelni.

A maradék 14% valószínűleg lefedi azt a réteget, amelyik kegyeltje a Fidesznek, vagy vakon bízik benne. Akárhogy is, ezt az emelést az Orbán-kormány nagyon csúnyán bebukhatja.

Jabronka Richárd

loading...