Ezt benézte a Fidesz: csalás miatt felelhetnek a magánnyugdíjak ellopásáért

Gulyás Gergely
Kép forrása: MTI

Hiába ígéri hosszú ideje a kormány, mégsem lesznek önálló magánnyugdíjpénztári számlák, ezért a Demokratikus Koalíció csalás miatt feljelentést tesz – áll a párt közleményében. A feljelentő nem más, mint a DK EP-listavezetője: Dobrev Klára.

Múlt héten Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elismerte, majd Gulyás Gergely kancelláriaminiszter sajtótájékoztatón megerősítette, hogy minden ígéret ellenére a kormány soha nem fogja létrehozni a nyugdíjszámlákat.

Nagy bajba kerülhetnek a fiúk

A Fidesz ezúttal nem egy kicsinyes csínytevéssel akart túljárni a magyarok eszén, hanem a Büntetőtörvénykönyvbe illő módon. Éppen ezért döntött úgy Dobrev Klára, hogy ezt már nem lehet szó nélkül hagyni. Ha az ügyészség megalapozottnak tartja a feljelentést, és vádat emel, óriási slamasztikába juthat a Fidesz-kormány.

A DK EP-listavezetője szó szerint idézte sajtótájékoztatóján Orbán Viktort:

„aki visszalép a magánnyugdíj-rendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben azonban egy egyéni számlavezetés biztonságot és garanciát jelent, s egyúttal a befizetések nyomon követését is lehetővé teszi.”

Orbán Viktor ezt egy 2010-es videójában mondta, Rétvári és Gulyás pedig nemrégiben beismerték, hogy mindebből egy szó sem igaz.

Azt is követeljük a kormánytól, hogy kártalanítsa azokat az embereket, akiket így megrövidített,

s egy bizonytalan, a következő 10-20 évben kifejezetten kritikus helyzetű nyugdíjrendszerben próbálja meg a magyar emberek és a nyugdíjak biztonságát garantálni. Ez nem fog sikerülni, mert már az alap is egy nagy hazugsággal kezdődött – tette hozzá Dobrev Klára.

loading...