A beszédek nélküli tüntetés szervezője azt ígéri, szombat délután börtönbe kerül Orbán Viktor

Fotó: Ellenszel.hu - Jabronka Richárd

Korábban írtunk róla, hogy nem mindennapi tüntetést szerveznek szombatra. A demontráción nem lesznek szónokok, program, beszédek, csak egyszerűen szabadjára engedik a szervezők az eseményeket, és lesz, ami lesz. Az Ellenszél megkérdezte az esemény bejelentőjét, hogy pontosan mire számíthatunk a megmozduláson.

László Olivér a Fiatalok a Demokráciáért Mozgalom nevében szervezi a „Forr a Dalom” című tüntetést. A részletekről annyit mondott, hogy nem lesz semmiféle szónoklat, mivel ez a tüntetési műfaj már a múlté, nincs idő a szövegelésre. Hosszas unszolásunkra azt mondta:

„Annyit megígérhetek, hogy a szombati napon Orbán Viktort börtönbe fogjuk juttatni.”

Arról nem árult el részleteket a főszervező, hogy pontosan milyen formában képzelik el ezt, így mindenképp érdemes lesz a helyszínen tájékozódni a bebörtönzés mikéntjéről.

Részlet László Olivér sajtóleveléből:

„A Fiatalok a Demokráciáért mozgalom (röviden.: FIaD) Forr a Dalom 2019! címmel erőt demonstráló tüntetést szervez 2019-04-27. én 15 órától a Kossuth téren! Mi felébredtünk az apátiából!!!! A cím sejteti, hogy nem szokványos demonstrációt szervezünk. Ezen a megmozduláson ugyanis egyáltalán nem lesznek előre meghirdetett beszédek, sőt, előre meghatározott felvonulást sem tűztünk ki célul. Minden bizonnyal a tömeg létszámának függvényében helyben, spontán indul majd el a „KEZDET!”

A szervezők azt kérik mindenkitől, hogy minél több helyen és csatornán terjesszék ezt a cikket, és a Facebook-eseményt is. „Minden megosztás számít, köszönjük!”

loading...