Itt a valódi ok: ezért száll ki Morvai Krisztina a politikából! – ez sokaknak nem fog tetszeni

Kép forrása: Morvai Krisztina Facebook-oldala

Morvai Krisztina valóban az a „politikus”, akit rossz értelemben hívunk így. Egy igazi szélkakas-jellegű karakter, akinek Magyarország, a „szebb jövő”, a konzervatív értékek csak addig fontosak, amíg éppen anyagi, vagy hatalmi érdeke fűződik ezekhez. A Facebook-profilján jelentette be, hogy kiszáll a közéletből a mandátumának lejártával. Ahhoz, hogy megértsük ennek okát, néhány dolgot fel kell idéznünk.

Romák lakta településekre látogatott el, hogy ott videós stábjával kérdezgessen láthatólag iskolázatlan cigánygyerekeket. Nem azért, mert jót akart velük tenni, vagy kiemelni a családjukat a putriból, hanem mert a szavazói éppen ezt akarták látni. Az álságos szörnyülködést az arcán, a politikusén, aki be meri vállalni, hogy lemegy, és ott rendet tesz.

Szlovákiában szintén kamerák kereszttüzében háborodott fel, amiért nem volt senki, aki magyarul beszélt volna vele. Panaszt emelt, rendőrt hívott, mert szívéhez közel állnak a felvidéki magyarok. Főleg azok, akiknek a szavazatára vágyott.

Tényleg ilyen lenne Morvai Krisztina? Valóban a szemkilövetőzős, szívből, lélekből fröcsögő, lélekben is szélsőjobbos hazafi? Azt nagyon kétlem… hajlamosak vagyunk ugyanis elfeledkezni arról, hogy ha valaki egy választott ideológia mentén, a hazájáért küzd, és nem szerepet játszik a pénzért, a hatalomért, az a saját elveihez is hű marad.

Sokan nem tudják, de

Morvai Krisztina Freddie Mercury-díjas meleg jogvédő volt, mielőtt rájött, hogy a szélsőjobban több a lehetőség.

Idézet a Mások magazin 2007. februári számából:

„a melegvilág érdekében végzett önzetlen segítségnyújtását az általa fogalmazott, 1993. november 29-én az Alkotmánybíróságnak benyújtott indítvány koronázta meg. (…) Az ötoldalas indítvány kristálytiszta logikával és cáfolhatatlan jogi érveléssel bizonyítja az egységes beleegyezési korhatár szükségességét”

Morvai Krisztina 1993-ban készített egy beadványt: ebben három melegszervezet indítványozza az Alkotmánybíróságnál az úgynevezett beleegyezési korhatár leszállítását. Heteroszexuális nemi kapcsolat esetén a büntető törvénykönyv a 14. életévnél, míg homoszexuális nemi kapcsolat esetén a 18. életévnél húzta meg azt a határt, amely alatt a beleegyezésen alapuló kapcsolatot is tilalmazta.

Az a Morvai Krisztina, aki meleg jogvédőként fontos eredményeket ért el a jogalkotásban, később egy olyan párt főharcosa lett, amelynek politikusai közül olyanok is kikerültek, akik börtönbe zárnák a homoszexuálisokat. Az élharcost itt mégis idézőjelbe kell tennünk, ugyanis:

Morvai kiszállása a közéletből annyit tesz, hogy elzárták a pénzcsapot. Többé nem kap majd milliós fizetést az EP-képviselőségért, mivel esélye sem lenne újrázni.

Ha az elvei érdekelnék a „politikust”, miért épp akkor „száll ki” a politikából, amikor ez a szélsőjobboskodás már nem éri meg neki? Talán visszatér a valódi lelkületéhez, és visszamegy meleg jogvédőnek? Esetleg kitalál valami mást, amivel haknizhat? A lényeg, hogy innentől már nem érdekli őt Magyarország felemelkedése annyira, hogy erőfeszítéseket is tegyen érte. Pont, amikor lejár az a fránya mandátum.

Hölgyeim és uraim, ilyen egy magyar hazafi mostanában…

Jabronka Richárd

loading...