Dobrev Klára kimondta: ettől a mondattól minden megváltozik a közéletben

Kép forrása: Dobrev Klára Facebook-oldala

A tegnapi tüntetésen emlékezetes beszédet mondott a DK EP-listavezetője. Arról értekezett, hogy az európai álom nem elérhetetlen. Az Európai Egyesült Államok megvalósítása nem lázálom, hanem reális cél. Lázálom az, amikor

„ha meglopnak minket, akkor a bűnöst nem üldözik”. Erről pedig nem az EU tehet, „magyarok törtek magyarokra”.

Dobrev Klára a beszédében nem kertelt: kimondta azt a tételmondatot, amit eddig mindenki csak kerülgetett. A hosszú évek során azonban a Fidesz elérte, hogy ezt muszáj legyen kimondani:

„Aki magyar hazafi, 2019-ben lázad a Fidesz kormánya ellen.”

Súlyos kijelentés. Először felmerülhet bennünk: ne lenne hazafi az, aki nem ellenzéki? Ha azonban jobban megnézzük a mondatot, ez egészen másról szól. Mit üzenhet vele Dobrev Klára?

1, Nem egy külső ellenség hozta Magyarországot tragikus helyzetbe, hanem azok a magyarok, akik hatalmat szerezve úgy döntöttek, az önös érdekeiket állítják előtérbe a társadalmunk haladása, fejlődése helyett. Ezek az emberek zsarnokok, ugyanabból a „vérből” valók, amelyikből mi.

2, Régebben a vacsoraasztalnál csitítottuk egymást, ha politikára terelte valaki a témát. Most viszont már nem az a kérdés, hogy te inkább fideszes vagy inkább más párti vagy, hiszen a Fidesz egy történelmi puccsot hajtott végre mindazokkal együtt, akik tevékeny részeivé váltak a rendszere kiépítésének, kiszolgálásának.

Kép forrása: Ellenszel.hu

Dobrev Klára igazat mondott, és ezt nehéz lenne bármelyik ellenzéki pártnak kétségbe vonni. Hogyne lenne igaza, hiszen: hazafi az, aki hírhamisítóként az MTVA-ban szándékos hazugságokat ír és irat le, kiszolgálva ezzel a rendszert? Hazafi az, aki az adófizetők pénzét költi magára, vagy éppen strómankodik, elfedve ezzel mások mocskos pénzének eredetét? Hazafi az, aki rendvédelmisként vagy ügyészként elsikál egy ügyet, mert az a Fidesznek kedvez? A példákat sorolhatnánk, a válasz ugyanaz lenne:

Nem, nem hazafi!

Aki magyar hazafi, 2019-ben lázad a Fidesz kormánya ellen! Köszönjük Dobrev Klárának, hogy ezt ki merte mondani, és mi magunk is törekedjünk arra, hogy ez a mondat minél többször hangozzon el köreinkben.

A vasárnapi ebédek szelíd politizálása már véget ért. Itt demokraták, hazafiak küzdenek egy szebb, európaibb Magyarországért a zsarnokok ellen.

Jabronka Richárd

loading...