Senkinek nem tűnt fel, hogy Orbán mit művelt Törőcsik Marival? Akkor megmutatjuk…

Megnéztem a videót, amelyen Törőcsik Marit látogatja meg a miniszterelnök, hogy átadja neki Áder János megbízásából a Kossuth Nagydíjat, és elképedtem azon, hogy az egyik legtiszteletreméltóbb ikonunkkal, a mindenki által ismert és nagyra tartott színészlegendával milyen megalázó módon bánik el a kormányfő.

Egyfelől a döntést, miszerint Törőcsik Mari megérdemli a nagydíjat, senki nem vitatja, másfelől viszont ha már valaki elviszi neki, az miért is nem az a személy, aki átadná akkor is, ha a díjazott nem lenne beteg? Miért nem egy (papíron) független közjogi méltóság, a köztársasági elnök látogatta meg velemi házában a színésznőt?

Ha mégis úgy döntött volna személyes nagyrabecsülése jeléül Orbán, hogy ő szeretné átadni a díjat, miért volt szükség arra, hogy egy „szia, Röfi” típusú Bözsi néni videó-összeállítást prezentáljanak az eseményről? Nyilván a szimpátiáért, a szavazatszerzésért. Mivel egy politikusról beszélünk, megérthetjük ezt is.

Arra viszont nincs bocsánat, hogy amikor megtörtént a látogatás, és látta a miniszterelnök, hogy Törőcsik Mari nincs jól, nem fújta le a felvételt. Nem kívánná a színésznő sem, hogy így lássák a rajongói. Senki sem kívánná, hogy így lássák, de pláne azt nem, hogy bazári majmot csináljon belőle egy politikus, mikor épp azt a díjat adja át, amely a művészetért, a kultúráért, a színházért folytatott küzdelme és érdemei okán illeti meg őt.

Ha senkinek nem tűnik fel, hogy épp rommá alázták az egyik legkiválóbb művészünket, nagyon nagy a baj…

loading...