Botrány a sajtótájékoztatón: Márki-Zay porrá alázta a beégett fideszeseket – többen megdobálták őket

Sajtótájékoztatót hirdetett meg Hegedűs Zoltán hódmezővásárhelyi fideszes volt alpolgármester és Cseri Tamás helyi fideszes képviselő, amelyben két általuk beadott feljelentéskiegészítést harangoztak be. A terveik azonban füstbe mentek, amikor is Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea alpolgármester, Nagy Ernő szocialista képviselő és kéttucatnyi szimpatizánsuk is megjelent az eseményen.

Az utcafórummá vált sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter szembeállította a fideszeseket a hazugságaikkal. Ezt a jelenlévők bekiabálással, sípolással és szórólap-dobálással díjazták.

Hegedűs Zoltán (ex-alpolgármester, Fidesz-KDNP) és Cseri Tamás (képviselő, Fidesz-KDNP):

„Magyarázatot várunk Márki-Zay Pétertől, hogy hogyan történhet meg az, hogy amíg családok tucatjai várnak önkormányzati bérlakásra, addig Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökének a lánya kapjon egy bérlakást, hogy ezt később olcsóbban vásárolja meg.”

A képviselők felszólították Nagy Ernőt, hogy mondjon le, és adja vissza a képviselői megbízatását. Vélekedésük szerint 2018. december 17-én egy nap alatt lepapírozták, hogy tovább használhassa a lakást a szocialista képviselő lánya. Az is szóvá tették, hogy nem mutatták be a lakásbérlők, hogy nincs tartozásuk a szolgáltatók felé. Ekkor Kis Andrea alpolgármester az alábbi közbevetést tette a mikrofonoknál:

A közszolgáltatók felé való tartozást a korábbi évek gyakorlata szerint elegendő a szerződés aláírásig csatolni, az lTT ülésén nem kell rendelkezésre állni. 

Nagy Ernő a helyszínen reagált:

„Az elmúlt napokban sok alaptalan, hamis váddal illettek, becsületemben megsértettek. Lányom valóban Győrött élt, megromlott az élettársi kapcsolata, és úgy döntött, visszajön a szülővárosába. Nem egyetlen ilyen eset történt már, amikor a polgármester segítségét kérték külföldön vagy más településen élők, hogy bérlakáshoz jussanak. A lányom levelet írt a néhai fideszes polgármesternek Almási Istvánnak, én magam is személyesen beszéltem vele, és ő örömmel fogadta, hogy fiatalok terveznek visszatérni városunkba, ezért személyesen nekem mondta, hogy „rendben lesz.” A rágalmazásokért természetesen én is jogi úton szeretném érvényesíteni az igazamat.

Márki-Zay Péter is a mikrofonhoz lépett:

Göbl Vilmos, Lázár János sajtósa megírta, hogy gyűjtsék a negatívumokat a lejáratásokra, a pozitív dolgokról ne számoljanak be. Ami ebben a városban korrupciós botrány volt, az mind a Fideszhez köthető. Az áron aluli értékesítés, a 40% valóban felháborító, de a Fidesz nem engedte ennek az eltörlését, ugyanis az önkormányzati többséggel megakadályozták, több mint 400 lakást adtak el ezen az áron.

Amióta én vagyok a polgármester, ezeket az eladásokat leállítottuk. 2017 novemberében Hegedűs aláírásával játszották át Nagy Ernő lányának a lakást. Mellesleg a bérlakásra a szocialista képviselő lányán kívül más nem is jelentkezett.

Nagyon sok hasonló esetről tudunk, amikor Hegedűs Zoltán egykori fideszes alpolgármester játszott át lakásokat városházi dolgozóknak, Fidesz-közeli érdekelteknek.

Közbevetés: menekül a főnök! Menekül a főnök! (Göbl Vilmos távozik)

Márki-Zay Péter a fideszes ex-alpolgármesterhez:

MZP: Ki írta alá, Zoltán, 2017-ben a szerződést a lakás kiutalásáról?

Hegedűs Zoltán: Én írtam alá…

Ezt elég nagy beégésnek hívják… nem lennénk most a fideszesek helyében.

 

loading...