Balhé a Parlamentben: a látogatói csoporttal jutott be a fiatalember, aki hirtelen akcióba kezdett

Rendhagyó látogatást tett az Országházban Ecsenyi Áron. A turistacsoporttal együtt jutott be az épületbe, ahol is egy flashmob keretein belül felhívta a figyelmet a jelenlegi rendszer problémáira, és rögtön ajánlott is egy alternatív megoldást.

Az Ellenszél megkérdezte Ecsenyi Árontól, hogy milyen apropóból zajlott a videón látható performansz, illetve hogy milyen mozgalom vagy szervezet keretein belül történt meg az akció.

El akarják törölni az összes adó 75%-át

Ecsenyi portálunknak elmondta, hogy szerinte drasztikus változások szükségesek hazánkban, méghozzá az úgynevezett „laissez-faire” gazdasági rendszer keretein belül, olyan jól működő modellek alapján, mint Svájc, USA, Hong Kong, Szingapúr és Ausztrália.

A fiatalember úgy fogalmaz:

a brutális mértékű adó- és járulékrendszer értelmetlen pazarlásba és korrupcióba torkollik, ezért az összes adó 75%-át el akarjuk törölni. Célunk ezzel együtt az egészségügy, nyugdíj, sport, oktatás, közlekedés szinte teljes privatizációja. Az ezekre épülő közszolgáltatásokat pedig biztosító társaságok és hitelintézetek tartanák fenn a jövőben.

Követeléseinket a magyar szavazók minimum 2/3-a támogatja a 2019-es februári közvélemény-kutatásunk alapján.

Egy feltörekvő kezdeményezés, amely tematizálni kívánja a közéletet: további akciók várhatók

Ecsenyi Áron az Ellenszélnek elmondta, a februárban készített közfelmérése alapján döntött úgy, hogy belevág az elképzeléseinek népszerűsítésébe. A Tilos Rádió csapatával kooperálva különféle performanszokat tervez, ezek részleteire nem tért ki. (módosítás: a Tilos Rádió munkatársa megkereste az Ellenszel.hu-t, és cáfolta Ecsenyi Áron állításait. A Tilos Rádió nem tervez közös akciókat Ecsenyivel, vele nem áll partneri kapcsolatban.) 

Az ötletgazda szerint a „laissez-faire” lehetne az ellenzék közös programja, amely mögé beállhatnának a pártok is. Ecsenyi már régóta foglalkozik ezzel a gazdasági modellel, különféle szakcikkeket is írt a témában.

Kíváncsian várjuk, hogy a későbbiekben mivé növi ki majd magát Ecsenyi Áron kezdeményezése.

loading...