Ujhelyi István megtette: élő adásban rántotta le a leplet Orbánról a Néppárt képviselői előtt

Ujhelyi István a Facebook-oldalán jelentkezett be élő adásban az Európai Parlament átjárófolyosójáról. Annak apropóján akciózott a szocialista EP-képviselő, hogy Kovács Zoltán államtitkát bejelentette: a kormány újabb kampányba kezd, minden magyar állampolgárt levelet kap, amelyben arról írnak, hogy a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság hogyan szervezi állítólag a nemzetközi migrációt.

Már a bekötőutak is tele vannak plakátokkal, amelyek olyannyira alpáriak, hogy a Néppártban rendkívüli frakcióülést hívtak össze, sőt négy olyan képviselő is akadt (Svédországból), akik kezdeményezték a Fidesz kizárását a pártcsaládból.

Ujhelyi István ennek apropóján egy „Hey, EPP” című kétoldalas kiadványt dobott be az összes néppárti képviselő postaládájába, Manfred Weber pedig, a Néppárt elnöke egy plakátnagyságút kapott a nyomtatványból.

Külön érdekes, hogy a néppárti csúcsjelöltnek a szocialisták szavazataira is szüksége lesz, ha a Bizottság elnöke szeretne lenni, viszont Ujhelyi egyértelművé tette:

ne számítson a szocialisták szavazataira, ha a választás után is a Néppárt tagja marad a Fidesz.

Ujhelyi hangsúlyozta, hogy az európai politika arról szól, hogy ki Európa-párti és ki Európa-ellenes. Ki az, aki egy gondoskodó, szociális Európát szeretne, és ki az aki egy Orbánisztán típusú bezárkózó, illiberális demokráciát szeretne.

loading...