A Lánchíd elől üzent a vasárnapi tüntetés szervezője: elmondta, mi fog történni tizedikén

Forrás: Herbál Reality

László Olivér a Fiatalok a Demokráciáért csoporttól a Lánchíd előtt üzent a tüntetni készülőknek. A rövid videoüzenetben összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Fontos: a szervezők azt kérik, hogy akik autóval érkeznek a Lánchídra, azok az MTA (Magyar Tudományos Akadémia) parkolójában gyülekezzenek reggel 8 óra előtt! (Később a hídra is lehet érkezni.)

Korábban beszámoltunk róla, hogy pert nyert a TASZ a Fővárosi Törvényszéken a rendőrséggel szemben. A Lánchidat tehát egészen egyszerűen át kell adniuk a tüntetőknek, hiába hivatkoztak volna a forgalom aránytalan korlátozására.

“Óriási siker! A bíróság kimondta, hogy a lánchídra bejelentett demonstrációra a rendőrség által kiadott tiltó határozat törvénytelen, és jogszerűtlen volt, Így azt a bíróság érvénytelenné nyilvánította. Ez az első alkalom, hogy hivatalosan alkotmányos keretek közt hidat foglalunk, blokkolunk” – írja a Fiatalok a Demokráciáértcsoport.

Ennek apropóján a Fiatalok a Demokráciáért csoport az alábbi felhívást teszi közzé:

“Február 10-én, reggel 8 órától blokád alá vehetjük a Lánchidat. A szervezők engedélye nélkül senki nem haladhat át rajta, viszont ehhez autókra van szükségünk. Minél több kocsira, hogy elállhassuk az utat, jelezve ezzel, hogy nemcsak a lehetőségét akartuk megkapni az alkotmányos jogaink gyakorlásának, hanem élni is kívánunk velük!

13:00-tól gyülekezzünk a Hősök terén, hogy onnan közösen átvonuljanak gyalogos csoportjaink a Lánchídhoz, ahol a délutáni beszédeket hallhatjátok köztiszteletben álló fellépőktől, és Ti is mikrofont ragadhattok, hogy fórumszerűen konzultáljunk egymással, és értékeljük mi is – ahogy Orbán Viktor teszi – a kormány teljesítményét! (A tömegben is lesz “vándorló mikrofon”, így egymással is diskurálhattok majd.)”

loading...