Meglépte a bíróság: átadták a Lánchidat a tüntetőknek!

Tüntetők a Lánchídon Fotó: MTI/Mónus Márton.

„Óriási siker! A bíróság kimondta, hogy a lánchídra bejelentett demonstrációra a rendőrség által kiadott tiltó határozat törvénytelen, és jogszerűtlen volt, Így azt a bíróság érvénytelenné nyilvánította. Ez az első alkalom, hogy hivatalosan alkotmányos keretek közt hidat foglalunk, blokkolunk” – írja a Fiatalok a Demokráciáért csoport.

A bírósági ítéletet nyilvánosságra is hozták, az itt olvasható.

Február 10-én reggel 8 órától várják a szervezők az autókat a Lánchídra, hogy ott egy blokáddal teljesen lezárják azt. Az Ellenszélnek a szervezők elmondták: fórumot szeretnének a hídra, mindenkinek megadva a lehetőséget arra, hogy hangosítás mellett elmondja a véleményét a színpadon, a tömegnek pedig a kérdezés lehetőségére.

A Fiatalok a Demokráciáért az alábbi nyilatkozatot tette az Ellenszel.hu-nak:

„Egyedülálló demonstrációt szervezünk, ahol a felszólalók nemcsak elmondják, amit szeretnének, majd mindenki békésen hazamegy, hanem a tömegből bárki felteheti az aktuális szónoknak a kérdéseit, vagy a hozzáfűznivalóit. Ehhez egy szervező mikrofont biztosít mindenkinek az összegyűltek között.”

Ugyanezen a napon egy másik tüntetést is szerveznek, erről már korábban is beszámoltunk. 

“Február 10-én reggel a tettek mezejére lépünk. Aznap lesz Orbán Viktor évértékelője a Várkert Bazárban.

Értékeljük mi is a munkáját: csatlakozz te is!

Találkozzunk 13:00 órakor a Hősök terén, ahonnan átvonulunk a Kossuth Lajos térre: Andrássy út – Teréz körút – Szent István körút – Falk Miksa utca – Kossuth Lajos tér útvonalon!

A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy hozzon magával egy lakatot! Ennek a tárgynak kulcsszerepe lesz a tüntetésen, így ha teheted, te se hagyd otthon! ? ❗

Hálásak azoknak, akik már bebizonyították, hogy lehet és hogy érdemes is tenni egy jobb Magyarországért! 

A szervezők egyedülálló gyűjtésbe kezdtek. Egyrészről szeretnék elszámolható formában fedezni a demonstráció költségeit, amelynek saccolt költségvetése 500 ezer forint, másrészt az ezen felüli bevételt az Audi szakszervezetének ajánlják fel. Az Ellenszél információi szerint a szakszervezet köszönettel vette a felajánlást.

? Amennyiben teheted, kérlek, te is támogasd a Fiatalok a Demokráciáért tüntetését: a segítségetek elengedhetetlen a rendezvény megvalósulásához.

A gyűjtés itt látható, illetve azoknak a neve, akik már segítettek. A szervezők kérik továbbá, hogy mindenki készüljön fel az esetleges hideg időjárásra. Nem zárják ki továbbá azt sem, hogy kialakul majd egy spontán gyülekezés, és sokáig ki kell majd tartani!

loading...