Döbbenet: a képen látható maszat miatt egy fiatalembert be akart börtönözni Orbán rendszere

Amikor először láttam a képet, nem is hittem a szememnek. Azt gondoltam, hogy ez csak kisebb részlete valami sokkal nagyobbnak, amelynek okán Molnár Richárd magyar állampolgárt meghurcolták és az összes tüntetéstől eltiltották. Egy hajszálon múlott, hogy nem kellett börtönbe vonulnia.

A fotón láthatjuk, hogy egy minimális kiterjedésű koromfolt éktelenkedik a Sándor-palota falán. Egy füstgyertyától származik, amelyet eldobója nem szándékos rongálás céljából hajított a falra, hiszen maga az eszköz teljesen alkalmatlan maradandó, visszafordíthatatlan nyomot hagyni.

Másfelől, egy füstgyertya azokat a rendőröket sem tudja megsebezni, akik teljes harci díszben, bukósisakban állják a sarat. Mégis úgy alakult hogy ez a gyertya a sorfal mögé került, ott pedig egy koromnyomot hagyva a műemlék jellegű falon, elaludt.

Nem hívták ki a karbantartót, aki lesikálja, hanem közpénzből reparálták meg a falat!

Ki gondolná, hogy egy fekete kis maszat, amely a Helyszínelők című sorozatot is felülmúló bűnjel-eszközkészlettel mutatja, hogy mit is kell néznünk, amikor a vandál seregek károkozását keressük, hozzávetőlegesen negyvenezer forint adófizetői költséget emészt fel? Szakértőink ennyiért tüntették el a füstgyertya nyomát.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 4 hónapos bűnügyi felügyeletet rendelt el azzal a 28 éves férfival szemben, aki a füstgyertyát állítólagosan a Sándor-palotára dobta, –  írja a Fővárosi Főügyészség közleményében. Ez idő alatt nyilvános politikai rendezvényen, felvonuláson, tüntetésen nem vehet részt.

A Főügyészség szerint az eldobott füstgyertya miatt a műemlék épület fala megrongálódott, azon égés- és piros festéknyomokat hagyott. A férfit a rendőrség elfogta, őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatására. Az ügyészség szerint a letartóztatás túlzás lett volna, ezért nyomkövető alkalmazását kérték, végül a bíróság azt sem látta indokoltnak.

Mi lesz majd akkor, ha már a bíróságok sem lesznek függetlenek? Vezetőláncon viszik majd el sorban a tüntetőket? Én ezt nem akarom megvárni…

 

loading...